God jul och gott nytt år från Socialdemokraterna i Haninge!

Det har gått ännu ett år, nu står jul- och nyårshelgen inför dörren igen. Nu börjar en tid av välförtjänt ledighet för många. Dock inte för alla. Vi vill passa på att rikta ett särskilt tack till alla er som arbetar under jul- och nyårshelgerna. Tack så mycket för ert hårda arbete och för att ni outtröttligt tar hand om era medmänniskor. Utan er stannar Haninge!

För många har det varit ett långt och tufft år. Flera hushåll har kämpat med ökade kostnader för sina lån, prisökningar och en allt tunnare plånbok. Många har känt stor oro för hur man ska ha råd med att sätta julmaten på bordet och julklapparna under granen, samtidigt som allt annat i vardagen också ska klaras av. Det ökade brutala våldet mellan unga personer och splittringarna i vårt samhälle har också satt stor prägel på oss alla

I dessa lägen blir det viktigare än någonsin att hålla ihop och ta hand om varandra. Att visa att gemenskapen är starkare än de utmaningar som ligger framför oss, oavsett hur svåra de utmaningarna kan kännas. Vi kan alla göra vår del för att stärka gemenskapen och visa att vi är starkare tillsammans. Du kan själv göra en insats för att hjälpa andra. Exempelvis kan du skicka förnödenheter till exempelvis Olof Palme Center eller någon annan av alla organisationer som hjälper människor i nöd. Eller ringa till någon som kanske är ensam under julen. Det är viktigt att alltid komma ihåg vad man själv kan bidra med, inte bara i juletider utan hela året om.

Vi hoppas att ni alla får en underbar jul, med tid för vila och umgänge med era nära och kära.

God jul och gott nytt år önskar Socialdemokraterna i Haninge!

Meeri Wasberg (S), oppositionsråd och gruppledare för Socialdemokraterna Haninge

Annika Nilsson (S), ordförande för Haninges socialdemokratiska arbetarekommun