VECKA 44 ÄR LIKA MED LÄSLOV

Stefan Löfven besökte idag Haninge Kulturhus. Meeri Wasberg visade Haninge kommuns fina bokbuss innan ett besök gjordes på Spökskrivarverkstan, vilket är en av många läslovsaktiviteter som Haninges bibliotek arrangerar i veckan.

Stefan Löfven besökte idag Haninge Kulturhus. Meeri Wasberg visade Haninge kommuns fina bokbuss innan ett besök gjordes på Skräckskrivarverkstan med författaren Helena Dahlgren, vilket är en av många läslovsaktiviteter som Haninges bibliotek arrangerar i veckan.

2016 introducerade den socialdemokratiskt ledda regeringen Läslovet – en satsning för att alla barn ska få möjlighet att starta sin resa in i kunskapen och läsandets förtrollade värld. Läslovet har gjort succé och därför fortsätter och förstärks satsningen nu för att ytterligare öka läsningen bland barn och unga. För att stimulera läsning utanför skolan har kulturinstitutioner runt om i landet fått möjlighet att få stöd att genomföra läsfrämjade aktiviteter under skollov. Ett prov på att Läslovet som idé sprids och befäster sin ställning är att Finland nu har tagit efter det S-ledda initiativet. För första gången har höstlovet där utlysts till läslov av kulturorganisationer med stöd från kulturministern.

”Läsning är väldigt, väldigt bra och roligt. Det handlar om att få tillgång till sitt eget språk, och som vuxen att ta del av samhället och demokratin.” Stefan Löfven, Handen 2019-10-30.

Stefan Löfven delade även med sig av ett boktips till Läslovet, Fem-böckerna av Enid Blyton.

Få tips om läslovsaktiviteter här i Haninge på Bibliotekens hemsida: https://bibliotek.haninge.se/web/arena