Diskussionsträff om vår jämlikhetspolitik

  • 16 december

Arbetsgruppen Motverka klassamhället bjuder in alla medlemmar i Arbetarekommunen till ett webbinarium.

När? 16 december kl.18.00

Hur? Genom videoverktyget Zoom. Lösenord till mötet går ut till alla medlemmar i medlemsbrev 11/12. Det går även bra att kontakta [email protected] för att få möteslänk och lösenord.

Arbetsgruppen leds av Göran Eriksson, från arbetarekommunens styrelse, och är en av flera arbetsgrupper som startar hösten 2020 för att lösa aktuella politiska problem samt för att ta fram ett kommunalpolitisk valprogram inför valet 2022. Läs mer och gå med i en arbetsgrupp här.

Vår jämlikhetspolitik – dags att bli konkreta

Den 6 november träffade vi Markus Kallifatides kring temat jämlikhet och den 11 november hade vi en motsvarande övning tillsammans med jämlikhetskommissionens ordförande Per Molander. En jättebra träff arrangerad av Carin Flemström.

En ensam arbetarekommun skapar inte ett jämlikt samhälle. Det är uppenbart. Det får dock inte leda till overksamhet. Haninge som kommun kan ta ledarskap i att verka för ett jämlikt samhälle. Så långt som kommunens resurser räcker ska vi vara med och forma ett bättre och jämlikare Haninge.

Det finns material att utgå från i den diskussionen. Det jag särskilt tänker på är jämlikhetskommissionens arbete. Vi behöver inte läsa alla 1100 sidorna. Det finns en bra sammanfattning på cirka 50 sidor som listar konkreta förslag för olika politikområden som ytterst handlar om ett jämlikare samhälle.

Vad tänker du? Är det inte dags att vi blir konkreta kring vad socialdemokratin i Haninge vill för att skapa ett jämlikare samhälle som ger möjligheter för alla medborgare att uppfylla sina innersta drömmar.

Då ska du hänga med på den här diskussionsträffen för jämlikhet. Vi träffas på Zoom 16 december kl 18.00. Om du har tid så är det bra om du bläddrar igenom sammanfattningen av jämlikhetskommissionens slutrapport innan mötet. Du hittar rapporten här: https://jamlikhetskommissionen.se/publikationer/

Frågor? mejla [email protected]