Webbinarium – Det är dags för jämlikhet!

  • 05 november - 20:00
  • Zoom

Arbetsgruppen Motverka klassamhället bjuder in alla medlemmar i Arbetarekommunen till ett webbinarium.

När? 5 november kl.18.00

Hur? Genom videoverktyget Zoom. Lösenord till mötet går ut till alla medlemmar i medlemsbrev 30/10. Det går även bra att kontakta [email protected] för att få möteslänk och lösenord.

Arbetsgruppen leds av Göran Eriksson, från Arbetarekommunens styrelse, och är en av flera arbetsgrupper som startar hösten 2020 för att lösa aktuella politiska problem samt för att ta fram ett kommunalpolitisk valprogram inför valet 2022. Läs mer och gå med i en arbetsgrupp här.

Det är dags för jämlikhet!

Torsdagen den 5 november kl.18.00 bjuds du in till en digital träff med Markus Kallifatides, professor i nationalekonomi och ordförande i Reformisterna under temat ”Det är dags för jämlikhet!”.

Sverige utvecklas i fel riktning. Vi blir ett alltmer ojämlikt samhälle. Regeringens jämlikhetskommission pekar på att den översta procentens inkomstutveckling rusar iväg jämfört med övriga grupper i samhället. De som har de lägsta inkomsterna har fått den sämsta löneutvecklingen jämfört övriga grupper. Det handlar till slut inte om statistik. Det handlar om att ge barn bästa möjliga chans att utvecklas och få leva med trygghet. Det handlar om att den som hamnar i olyckan av att bli sjuk eller arbetslös inte ska lämnas åt sidan. De ska kunna känna trygghet. Ett ojämlikt samhälle är ett otryggt samhälle. Ett tryggt samhälle är ett jämlikt samhälle

Som socialdemokrater i Haninge har bestämt oss för att utveckla vår politik och ett av områdena vill utveckla är politik för ett jämlikt samhälle. Hur kan vi forma en politik som leder till samhälle bättre för de många? Vad kan vi som kommun göra för att skapa ett jämlikt samhälle. Hur formar vi en kommun som ger alla barn bästa möjliga livschanser?

Ta chansen kom med!