Webbinarium – Digitalisering – välsignelse eller förbannelse

  • 28 september
  • Zoom

Arbetsgruppen Motverka klassamhället bjuder in alla medlemmar i Arbetarekommunen till ett webbinarium.

När? 28 september kl.18.00

Hur? Genom videoverktyget Zoom. Lösenord till mötet går ut till alla medlemmar i medlemsbrev 18/9. Det går även bra att kontakta [email protected] för att få möteslänk och lösenord.

Arbetsgruppen leds av Göran Eriksson, från Arbetarekommunens styrelse, och är en av flera arbetsgrupper som startar hösten 2020 för att lösa aktuella politiska problem samt för att ta fram ett kommunalpolitisk valprogram inför valet 2022. Läs mer och gå med i en arbetsgrupp här.

Digitalisering – Välsignelse eller förbannelse

Digitalisering kan ses som både en välsignelse och förbannelse. Under den rådande pandemin så har många fått möjlighet att fortsätta att bedriva verksamhet utan att de anställda har behövt resa till jobbet. Det finns också många exempel på hur digitalisering leder till större effektivitet eller helt nya tjänster. Det är en kraft som kan användas för att göra de tjänster som kommunen tillhandahåller bättre, smartare och/eller effektivare.

Å andra sidan så finns det en mörk sida av digitalisering också. Det kan handla om skrämmande saker på Internet där unga personer blir utnyttjade. Det kan handla om nationalistiska högerextrema rörelser? Vi har sett den allt råare tonen på sociala medier som fördärvar intressanta diskussioner och debatter till alltmer av personattacker och utrop. Det finns också anledning att bekymra sig över hur vi spenderar alltmer tid framför skärmar.

Vi får en chans att diskutera detta tillsammans med Christer Norström, skolledare för bland annat ABB gymnasier. Han är också en entreprenör som har varit med och startat digitala företag. Han har också varit VD för SICS. Christer har ett brinnande intresse både för teknik kombinerat med ett samhällsintresse.

Det blir ett spännande möte om framtiden utifrån perspektivet Haninge och digitalisering.